Direktlänk till inlägg 4 juni 2015
Köttfärslimpa inte hjärna :P)
Ingredienser
500.0 gram nöt-eller blandfärs
5.0 msk ströbröd
1.0 msk potatismjöl
2.0 dl mjölk eller vatten
1.05 tsk salt
1.0 krm vitpeppar
1.0 st ägg
0.75 kg potatis
3.0 st gula lökar
3.0 st morötter
3.0 dl köttbuljong (tärning)
2.0 msk smält smör eller margarin
1.0 msk äkta soja
Ugn 250 /175 grader
Gör så här
1. Låt ströbrödet svälla i vätskan i minst 10 minuter. Rör ner färs, potatismjöl, salt, peppar och ägg. Blanda färsen väl.
2. Skär skalad potatis och lök i klyftor och morötterna i tunna skivor. Förväll lök och morötter i buljongen i ca 5 minuter. Spara buljongen.
3. Forma en limpa av färsen på ett smort ugnsäkert fat. Lägg potatis, lök och morötter runt om. Pensla allt med fett och soja.
4. Sätt in fatet i ugnen i 250 grader men minska värmen direkt till 175 grader. Stek i ca 1 timme. Ös ibland med lite av buljongen.
image
Blev lite fel läsning i receptet
Gubben hällde i all buljong o lade lock på o efter ca en timma höjde han till 225 o lät stå ca 40 min , blev riktigt gott . Lite mer krydda i limpan skulle inte skada :)
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|