Direktlänk till inlägg 8 juni 2015
God och krämig kyckling och baconpaj
Ingredienser
Pajdeg
3.5 dl vetemjöl
150.0 gram smör
2.0 msk kallt vatten
0.5 tsk salt
1.0 st ägg till pensling
Fyllning
1.0 st grillad kyckling
1.0 paket bacon
0.5 st gul lök
2.0 dl creme fraiche
3.0 dl vispgrädde
1.0 paket creme bonjour vitlöksost
1.0 näve Gratängost till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Börja med pajdegen. Finfördela mjölet med smöret och tillsätt sedan vattnet och saltet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform som är ca 25 cm i diameter och nagga den. Ställ den sedan svalt i ca 20 min innan den ska förgräddas.
4. Vispa ägget och pensla på pajskalet, ställ sedan in den i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
5. Då var det dags att göra fyllningen. Skölj löken och skär den i små bitar. Ta bort köttet från kycklingen och dela i fyrkanter.
6. Klipp baconet i småbitar med en sax och stek det i en stekpanna en liten stund, inte för hårt stekt. Lägg sedan i löken och låt den fräsas tillsammans med baconet.
7. Lägg i kycklingen i stekpannan och tillsätt Vispgrädden, creme fraichen och vitlöksosten. Låt småkoka en liten stund. Krydda efter tycke och smak med tex svartpeppar.
8. Häll i fyllningen i pajskalet och fördela gratängosten jämnt över hela pajen. Grädda pajen i den nedre delen av ugnen tills osten fått en fin färg. Servera gärna med en sallad.
Smarrigt !!!
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|