Direktlänk till inlägg 24 juni 2015
Ingredienser
50.0 gram färskjäst
5.0 dl vatten
0.5 dl honung (kan byta till sirap)
50.0 gram smör eller margarin, rumsvarmt
1.0 tsk salt
5.0 dl havregryn
12.0 dl vetemjöl special
Gör så här
1. Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till 37 grader, häll vattnet över jästen och rör tills den löser upp sig. Blanda ner honung, smör, salt och havregryn.
2. Ha i större delen av mjölet och knåda tills degen är slät och precis börjar släppa från degbunkens vägg. Strö lite mjöl över, täck bunken med en handduk, och låt den jäsa till dubbel storlek på varm och dragfri plats, ca 40 min.
3. VIKTIGT: Se upp för att knåda in för mycket mjöl i första omgången. Havregrynen drar åt sig ganska mycket vätska.
4. Ta degen ur bunken och knåda den smdig för hand på mjölat bakbord.
5. Kavla eller platta ut degen i en bakpappersklädd långpanna (35x40 cm). Dela i rutor med mjölad kniv, 12 eller 16 st. Nagga med mjölad gaffel och strö lite mjöl över hela brödet.
6. Täck brödet med handduk och ställ att jäsa ca 30 min.
7. Grädda långpannebrödet mitt i ugnen i 15 minuter, i 225 grader.
8. Låt svalna på galler, övertäckt med handduk.
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|