Direktlänk till inlägg 19 oktober 2015
Riktig husmanskost behöver inte kosta skjortan ;)
Enkelt & gott ! Första gången jag provar att göra raggmunkar och finner ingen anledning att prova något annat recept.
Ingredienser
10.0 st potatisar, medelstora
2.0 st ägg
2.0 msk vetemjöl
1.0 dl vatten
1.0 tsk salt
Till servering:
12.0 st Skivor rimmat fläsk
lingon
Gör så här
1. Skala och riv potatisen.
2. Blanda potatis med ägg, vetemjöl, vatten & salt. Ställ det åt sidan det så länge.
3. Stek fläsket/bacon, tag upp det och låt stekflottet ligga kvar i järnet. Håll fläsket varmt i ugnen så länge.
4. Ha spisplattan på lite mer än medelvärme. Klicka ut raggmunksmeten och platta till dom med stekspaden. Stek i flottet från fläsket, tillsätt mer smör om det behövs. Vänd, när dom är lite frasiga i kanten, och stek andra sidan. Ju mindre du gör dom - ju lättare att vända utan att trasa sönder dom.
5. Serveras genast med fläsket/bacon och lingon el va du föredrar till
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|