Direktlänk till inlägg 9 april 2016
Serveras med kokt ris o grönsaker.
Ingredienser
800 gram lövbiff
salt o grovmalen svartpeppar
1 purjolök
3 st vitlöksklyfta
250 gram champinjoner/burk
5 små st jalapeno el. annan chilifrukt
smör att steka i
5dl dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
2 buljong
gräddädelost el. annan mögelost efter eget tycke av smak
En liten skvätt honung
Gör så här
1. Strimla lövbiffen. Hetta upp smör i en gryta och stek köttstrimlorna någon minut. Ta upp köttet så länge. Tillsätt ev. lite mer smör i grytan. Strimla purjo, vitlök o skiva svamp och fräs det mjukt i grytan. Lägg tillbaka köttet i grytan. Salta o peppra. Tillsätt hackad jalapeno med eller utan kärnor. Häll i grädde o buljong . Låt småputtra några minuter till en lagom konsistens. Rör ner mögelosten klickvis till den smält. Smaka av med ev. mer salt o peppar.
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|