Direktlänk till inlägg 11 februari 2016
Gubben o många fler säger att min hembakta är godare än köpt :)
Ingredienser
6.0 st äggvitor
3.5 dl socker
2.5 dl hasselnötskärnor
1.0 dl vetemjöl
1.0 msk kakao
1.0 påse mandelspån
Fyllning
3.0 dl vispgrädde
2.0 burk konserverade mandariner
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vipa i sockret, lite i taget.
3. Finhacka nötterna och blanda dem med mjöl och kakao. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggviteblandningen.
4. Bred ut smeten påbakplåtspapper i en stor långpanna. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
5. Stjälp upp tårtbottnen på ett bakplåtspapper på ett galler. Låt bottnen svalna lite och lägg sedan över långpannan och låt bottnen kallna helt.
6. Vispa grädden och blanda i avrunna mandariner.
7. Dra försiktigt bort bakplåtspappret från tårtbottnen och bred över gräddblandningen. Rulla försiktigt ihop tårtan med hjälp av det undre bakplåtspappret.
För det lilla extra , smält choklad o ringla tunt över
8. Låt tårtan stå i kylskåp några timmar innan servering.
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
|||||||||
|