Direktlänk till inlägg 14 februari 2016
Ingredienser
1.0 paket jäst
3.0 dl vatten
4.0 msk olja
1.0 tsk salt
11.0 dl glutenfri mjölblandning
500.0 gram nötfärs
1.0 st gul lök
1.0 st pressad vitlöksklyfta
1.0 dl chilisås
0.5 st hackad röd chili
1.0 burk champinjoner el färka
salt
pepparmix
chilipepppar
Gör så här
1. Stek färsen och löken. Rör i resten av ingredienserna. Låt färsen puttra en stund Låt kallna
2. Värm vattnet till ca 37 grader. Rör ner jästen. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och blanda ihop. Spara 0,5 dl till utbaket. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
3. Gör 16 st degklumpar. Kavla ut varje klump till en rundel. Lägg på färs och vik över kanten. Tryck ihop kanten med en tsk. Låt jäsa på plåt 15 min.
4. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 175 grader 20 min
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
|||||||||
|