Direktlänk till inlägg 7 augusti 2016
God matpaj.
Ingredienser
Botten: 3.0 dl vetemjöl 125.0 gram margarin 2-3 msk kallt vatten
Byt mer än gärna ut pajdegen till din egen favorit
fyllning:
180.0 gram strimlad rökt skinka
140.0 gram tärnad bacon
1.0 burk á 227 g ananas (4 ringar)
purjolök
2.0 st ägg
0.5 dl mjölk
1.5 dl matgrädde
herbamare örtsalt
0.75 gram riven ost
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop margarin och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop degen. Linda degen med plast och ställ i kylskåpet för en timma. 2. Ta ut degen och tryck ut den i en pajform (25 m diameter). Tryck ut deg på kanterna också. Nagga och förgrädda pajskalet i 225 grader ca 10 minuter. 3. Lägg bacon i en stekpanna och låt den bli lite bryn och ställ på hushållspapper. Ta pajen ur ugnen och lägg stekt bacon, strimlad skinka, ananas i bitar och skivad purjo på botten i pajen. 4. Vispa äggen lätt, tillsätt mjölk och grädde samt krydda med Herbamare. Häll över fyllningen. Strö över riven ost. Grädda i 225 grader ca 25 minuter.
Servera med sallad
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|