Direktlänk till inlägg 7 augusti 2016
Tårtbotten som passar till bl a. gräddtårtor, prinsesstårtor och frukttårtor m.m PS: Utan mjölk.
Jag föreslår att dubbla receptet :)
Ingredienser
4.0 st ägg
2.0 dl strösocker
1.0 dl vetemjöl
1.0 dl potatismjöl
2.0 tsk bakpulver
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 2½ liter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret. Vänd ner det i smeten och blanda om väl. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan vila i 5-10 minuter i formen innan du stjälper upp kakan på ett tårtfat. Låt svala helt. Skär tårtan i 3 bottnar. Du kan använda botttnarna till ovanstående alternativ, du kan också frysa in
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|