Direktlänk till inlägg 7 juli 2015
lätta, luftiga bröd som är ihåliga.
även om mina "misslyckades" idag pga dåligt ugn ( poffa inte upp ) så gick de ändå hur bra som helst o äta i
Ingredienser
25.0 gram jäst
3.0 dl vatten
1.0 tsk salt
2.0 dl rågsikt
5.0 dl vetemjöl special
Gör så här
1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt salt, rågsikt och vetemjöl. Arbete degen väl till en bland och smidig deg.
2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i jämnstora bitar. Forma dem till släta bullar. Låt dem jäsa under bakduk ca 20 minuter.
3. Kavla sedan genast ut bullarna till runda kakor ca 15 cm i diameter, gör dem ganska så tunna. Låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Vänd och lägg dem på smorda mjölade plåtar eller bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 275 grader, 6-8 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.
5. Förvaring: Ska ätas nybakade. Kan frysas in i ca 6 månader.
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|