Direktlänk till inlägg 12 augusti 2015
Enkel långpannekaka med några varianter.
Något för den som gillar SÖTT
Ingredienser
Gullans kaka
2.0 st ägg
3.0 dl strösocker
150.0 gram smör , smält
1.5 dl mjölk
4.0 dl vetemjöl
4.0 msk kakao
1.0 msk vaniljsocker
1.0 msk bakpulver
Glasyr
112.5 gram smör , smält
3.75 dl florsocker
2.25 msk grädde
1.5 tsk vaniljsocker
Dekorera:
50.0 gram blockchoklad
Gör så här
1. Smält smör. Vispa ägg och socker.
2. Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet.
3. Blanda i smör och mjölk. Grädda i bakplåtsklädd långpanna ca. 30x40cm i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge.
4. Låt kakan kallna helt.
5. Glasyren: Smält smöret (ja, det ska vara 112,5 gram), blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna.
6. Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren.
7. varianter: Byt ut florsockret i glasyren till florsocker med jordgubbssmak.
8. Byt ut florsockret i glasyren till florsocker med chokladsmak.
9. Uteslut kakao i smeten (=ljus botten) och välj valfri glasyr.
10. Istället för smält choklad till dekorering kan man dekorera på den varma glasyren med strössel, gärna strösselhjärtan.
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|