Direktlänk till inlägg 21 maj 2015
Funkar utmärkt att frysas in. Se till att knåda degen ordentligt, gärna i en bakmaskin eller länge för hand.
12 st luftiga frallor
Ingredienser :
5 dl mjölk, gärna 3% fetthalt
30 g jäst
Ca 12 dl vetemjöl special
50 g rumstempererat smör
1,5 tsk socker
1,5 tsk salt
Pensling
Ägg eller vatten
Förslag på topping att strö på brödet
Solrosfrön
Sesamfrön
Pumpafrön
Havregryn
Valmofrön
Gör såhär:
Värm mjölk fingervarmt, ljummen.
Blanda alla ingredienser och arbeta i hushållsmaskin (eller för hand) i ca 10 min. Degen ska inte vara kladdig, en smidig och lättarbetad deg.
Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa i 45 min.
Häll ut degen på lätt mjölat bord. Dela i 12 bitar och forma till runda eller
avlånga frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 1 timme.
Värm ugnen till 200°
Pensla försiktigt med ägg eller vatten och strö sedan på önskad topping. Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 10-15 min.
Låt dem svalna på plåten i 10 min utan att du täcker dem med bakduk
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||
|