Direktlänk till inlägg 23 maj 2015
Hitta ett recept på glass o det är ju något som går hem nu när värmen kommer :)
himla enkel att göra. Man behöver ingen glassmaskin och själva glassmeten tar max 10 minuter att göra. Sedan fryser man in den och den kan förberedas flera dagar innan den ska serveras. Den håller ca 2 veckor i frysen.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Lättgjord krämig chokladglass
ca 1,1 liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad
Chokladdoppade glasstrutar
ca 10 glasstrutar
ca 50 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna
2-3 chili finhackade röda ( 1 grön) 2+ vitlök efter smak , hackade Fräs i olja utan att bränna 2 msk Mörk Soja 2 msk fisksås 2 msk ostronsås 1 tsk socker el honung ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||
|