Alla inlägg under maj 2015
I detta recept kan man byta ut fläskfilen mot köttfärs , lika så mixtra lite som man gillar
Gudomligt gott för alla tacoälskare
600g fläskfile
smör
1 påse tacokrydda
1 burk ananasringar (el krossad)
3st tomater
200g nachochips
0,5tsk salt
1krm cayenepeppar (om man vill)
275g naturell mjukost (1 tub)
230g tacosås (1 burk)
2dl lagrad riven ost , typ västerbotten
skär fläskfilen i tärningar o stek dem , tillsätt tacokryddan
Skär ananas o tomater i mindre bitar
Lägg nachochipsen i botten på en ungsform (jag brukar krossa de lite med handen),
föredela kött , ananas o tomater ovanpå , salta o peppra
Klicka mjukostoch tacosås , strö över den rivna osten .
Gratinera i ugn på 225 grader 10-15 min tills osten fått fin färg
Servera med sallad
jag brukar ha extra tacosås o cremefraiche brevid
MUMMA!!!
På min svägerskas önskan så lägger jag ut receptet på dessa underara tekakor jag brukar baka
(Lånar en bild från google då jag inte har någon bild)
Ingredienser:
3,5 dl mjölk
2dl vatten
100g smör
75g jäst
1,25dlströsocker
0,5tsk salt
900g vetemjöl
vetemjöl till utbaket
0,5dl mjölk till pensling
Gör så här:
Smält smöret och tilsätt vatten o mjölk, värm till 37 grader
Smula sönder jästen (1 1/2 paket) i bunke.
Blanda ihop salt oh socker o mät/väg upp mjölet
*Tips när du delar jästen , dela från hörn till hörn
tillsätt degspadet o rör om så jästen smält
Tillsätt mjölet o salt/sockerblandningen , arbeta degen i ca 4 minuter
Låt jäsa i bunke 30 min
Strö ut LITE mjöl på bakbord o häll upp degen , arbeta ihop den smidigt o dela i 18 delar, rulla till bollar
Ta sedan en boll o platta till den med handflatan , kavla sedan till ca 0,5 cm tjock o rund
Lägg de på plåt ca 6 på vardera plåt o låt jäsa 30 min
Picka kakorna
Grädda i 200-225 grader i ca 8-10 min
Pensla de direkt efter gräddning med mjölk
Låt väl smaka !!!
Falukorv är underskattat men i denna rätt gör den sig till rätta , snabbt o enkelt för den stressiga barnfamiljen
Ingredienser
500.0 gram falukorv
1.0 st purjolök, skivad
senap (jhonnys)
2.0 msk chilisås (jag föredrar mer)
1.0 st Gul lök, klyftad
1.0 tsk paprikapulver
1.0 ask cocktailtomater, halverade
2.0 dl grädde
100.0 gram gratängost
1.0 dl persilja, hackad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader Lägg purjon i botten av en smord ugnsform. Lägg ut skivor av falukorv och bred på senap och chilisås. Krydda med paprikapulver. Toppa falukorvsskivorna med lök och tomater. Häll över grädde och strö på gratängost. Grädda ca 20 minuter. Toppa med hackad persilja.
Vitchoklad med mild smak av cotron är som gjort för varann!
Pajskalet:
3dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
100 g maragrin/smör
Knåda ihop i en skål o låt stå i kylen 30 minuter
Grädda i ugn på 200 grader i 15 minuter. låt svalna
Fyllning:
3 st Fazer vitchoklad med citronsmak
(kan göra med brun med)
3dl grädde
150g margarin
Smält chokladen i grädden , när allt är smält rör i margarinet i mindre bitar.
När allt är smält o väl blandat , häll i pajskalet. Låt stå i kylen tills den "stelnat"
OBS) blir inte hård utan mer som glass som stått framme en stund! Exakt tid är svårt o säga men jag bruka låta stå över natt o tills servering .
Eller så frys in ,Ska va lika god frusen
Ingridienser:
50g jäst
2 stora (finriva morötter)
50 g margarin
5dl mjölk
14 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
2 msk sirap
1,5 dl solrosfrön (går att utesluta om man vill)
Skala o riv morötterna
Smält margarinet o höll i mjölken , värm till 37grader
smula sönder jästen rör i degspadet så jästen smälter
häll i sirap, salt, morötter o frön
häll sist i mjölet o arbeta ihop till en lös deg
Låt jäsa 30 minuter
knåda degen på lätt mjölat bord
dela i 2 o sno ihop i 2 vridna längder
jäs på plåt 30 minuter under duk
sätt på ungnen på 200 grader
grädda i nedre delen av ungnen i 30 minuter
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||
|